Mısır Piramitleri, Mısır’da yer alan ve eski piramit şeklindeki yapılardır. Mısır’da yüzden fazla piramit bulunmaktadır. Bu piramitlerin çoğu, eski krallık döneminden orta krallık dönemine kadar dönemin sultanları – padişahları sayılan firavunlar için inşa edilmiştir. Bu da mısır piramitlerinin gizemini daha merak edilen hale getirmiştir. Bilinen en eski piramit, üçüncü hanedan döneminde inşa edilen basamaklı piramittir. Bu piramit ve etrafını saran bloklar, mimar İmhotep tarafından tasarlanmıştır ve bu yapılan dünyanın en eski şekilli taşlardan inşa edilmiş yapısı olarak bilinmektedir. Yapımda çalışan işçiler, bu yapılan piramitlerin sırrını bildikleri için yapım bittikten hemen sonra öldürülmüşlerdir.

En çok tanınan ve bilinen piramitler Gize bölgesinde bulunmuştur. Birkaç Gize Piramidi, özellikle piramitler arasında inşa edilmiş ve o dönemdeki en büyük yapılardandır. Gize Piramidi’nin en büyüğü olan Keops Piramidi, şu ana kadar zarar görmemiş bir şekilde ayakta kalan dünyanın yedi harikasından biri olarak sayılmaktadır. Orta ve Güney Amerika’da Mayalar, Aztekler ve İnkalar tarafından da buna benzer yapılar inşa edilmiştir fakat en çok bilineni Mısır Piramitleri’dir. Yunanca’daki “pyramis” kelimesinden gelen piramitler yapılırken genelde taş veya tuğla kullanılmış ve dörtgen bir zemin üzerine inşa edilen piramitler üçgen biçimli dört adet kenar yüzeyi tepe noktasında birleşen bir yapı şeklindedir.

Mısır Piramitleri Nasıl Yapıldı?

Mısır Piramitleri Nasıl Yapıldı?

Amsterdam Üniversitesi araştırmacılarından birisi, bu gizemli Mısır piramitlerinde yapmış oldukları araştırma esnasında ıslak kum bulmuşlardır. Bu karışımın piramit yapı esnasında kullanılan ve nasıl yapıldığını anlamaya yönelik önemli bir ipucu olduğu açıklandı. Araştırmacılar, gerekli kum ve su miktarının karışımıyla mümkün olan sertleşmenin oluşacağı söylendi.

Piramitler Hakkında İlginç Bilgiler

Mısır piramitleri hakkında ilginç bilgiler oldukça fazladır. Bu piramitlerin her biri 20 ton olan taşlardan yapılmıştır. Bu taşların sağlanabileceği en yakın mesafe, bölgeye yüzlerce kilometre uzaklıktadır. Piramitlerin inşası esnasında kullanılan bu taşların nereden getirildiğine dair farklı teoriler bulunmaktadır.

  • Piramit, eğer kimin adına yapıldıysa, o kişi hayatını kaybettikten sonra mumyalanıp piramidin içerisinde mezarının bulunduğu odaya, doğduğu ve tahta çıktığı günler olmak üzere her yıl sadece 2 defa güneş girmektedir.
  • Piramitler incelenirken bu piramitlerin içindeki radyoaktif maddeler sebebiyle 12 tane bilim insanı kanser sebebiyle hayatını kaybetmiştir.
  • Günümüzde hala gizemi çözülememiş bir olay olarak da piramitlerin içinde ultrason, radar ve sonar gibi cihazlar çalışamamaktadır.
  • Mısır piramitlerinin içine koyulan süt, birkaç günlüğüne taze kalabilmektedir. Sonrasında da süt, bozulmadan yoğurt olmaktadır. Ayrıca kirletilmiş su da mısır piramitlerinin içinde bekletildikten birkaç gün sonra içme suyu olarak kullanılabilmektedir. Temiz suyu koyduğunuzda ise bu su yüz losyonu olarak kullanılabilir ve yüze bir matlık ve pürüzsüzlük verir.
  • Piramitlerin taban yüzeyi eğer anıtın boyuna bölündüğü zaman pi sayısı elde edilmektedir.
  • Piramitlerin içinde bitkiler normalden hızlı büyümekte ve daha fazla ürün vermektedir. Aynı zamanda yara, yanık, sıyrık gibi yaralar da daha hızlı bir şekilde iyileşmektedir.

Bilgi Hakkında sitemizin yeni yazıları için bizi twitter’da takip edebilirsiniz