Duvardaki lekeler nasıl çıkar sorusu, özellikle mutfağı arşınlayan telaşlı hanımlar için kafaya takılacak ciddi bir meseledir. Keza, hayat artık oldukça hızlı seyrettiği için, evde de vakit geçirirken o hızın ritmine ayak uydururken dikkatsizlikler gelişebilmektedir. Duvardaki yağ lekelerini önlemek adına, öncelikle kızartılacak bir ürün yapılacakken, etrafa duvara yapışan naylon poşetlerden geçirilebilir. Kızartma işlemi bittikten sonra, torba indirilip, kolayca atılabilir. Bununla birlikte, eğer kızartma ya da başka bir sebepten ötürü, duvarlar yağlandıysa mümkünse anında müdahale etmek her zaman daha isabetlidir.

Duvardan Yağ Lekesini Çıkarma İşlemi
Duvardan Yağ Lekesini Çıkarma İşlemi

Duvardaki Yağ Lekesini Pratik Bir Şekilde Nasıl Çıkartabiliriz?

Duvardaki yağ lekesi nasıl çıkar diye sorulduğunda, en basit yöntemiyle cif vasıtasıyla diye cevap verilebilir. Her türlü inatçı lekeyi söküp atan cifi, bir bulaşık süngeri yardımıyla duvara sürttüğünüzde, lekelerin anında çözüldüğünü fark edebilirsiniz. Bununla birlikte, bir kova ılık suya iki yemek kaşığı karbonat atıp, onunla duvarı silmeniz de işe yarayacaktır.

Duvara sıçramış yağ lekelerine dair bir diğer çözüm de, beyaz sirkedir. Beyaz sirkeyi bir sprey cihazına koyup, duvara sıkmanız, ardından burayı iyice ovarak temizlemeniz de mümkün olacaktır. Genellikle, mutfak bölgesinde duvarlar fayansla döşendikleri için, temizlikleri de standart duvarlara göre daha kolay olabilmektedir.

Halıdan Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Yağlı bir şey yediğimizde, yere damladığında ya da döküldüğünde, birden panik yapma hali içine girebiliriz. Yağın etrafa saçılması bizde kirlilik hissini arttırmaktadır. Hele bir de bu yağ lekesi halıda olduysa, o görüntüye takılıp kalmamız, onu takıntı haline getirmemiz de mümkündür. Halıdaki yağ lekesini özellikle döküldüğü anda silmeniz avantaj sağlayacaktır. Ama, lekeyi daha sonra fark ettiyseniz, bunun için bir kova ılık suya bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı dökebilirsiniz. Ardından, ilgili bölgeyi sürterek ovabilirsiniz.

Yataktan Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Yataktan yağ lekesini çıkarmanız için, yapmanız gereken şey, öncelikle üç kaşık karbonatı bir su bardağı suya koymaktır. Ardından, bu karışımı yatak örtüsüne sürebilirsiniz. İmkanınız varsa, çitiledikten sonra, örtüyü çamaşır makinesinde yıkamak için hazır edebilirsiniz.

Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar Kadınlar Kulübü?

Duvardaki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar Kadınlar Kulübü tarafından da sıkça araştırılan ve çözüm üretilmeye çalışılan konulardan biri olmuştur. Kurumuş yağ lekesini çıkarmak, ıslak ve nemli yağ lekesini taze taze çıkarmaktan daha zordur. Bu yüzden, kurumuş yağ lekesi gördüğünüzde oraya önce beyaz sirkeyle müdahale etmeniz önerilmektedir. Beyaz sirkeyle ıslattığınız bölgeyi daha sonra sert bir bulaşık süngeriyle silerek köpürtebilir, ardından kuru bir bezle üstündeki fazlalığı alabilirsiniz.

Islak Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Islak yağ lekesini çıkarmak için, ilgili bölgenin üstünü kapatacak kadar bir miktar tuz döküp, orayı ovun. Biraz beklettikten sonra, imkanınız varsa, çamaşır makinesine atabilirsiniz.

Çamaşır Suyu Yağ Lekesini Çıkarır Mı?

Özellikle, giysilerden yağ lekesinin nasıl çıkarıldığı önemli bir meseledir. Genellikle, dışarıdaysak ve leke de olduysa, o anda bunu değiştirebilme şansımız yoktur. O sebeple, dışarıda yağ lekesi için tuz sürülmesi ve ilgili bölgenin çitilenmesi tavsiye edilir. Fakat, yağ lekesi için çamaşır suyu pek tavsiye edilmemektedir.

Kosla Yağ Lekesi

Kosla yağ lekesi çözücü, güçlü etkili leke çıkarıcılardan biridir. Bu ürün, en başta yağın yarattığı etkinin kırıldığı gelişmeler yaşatabilmektedir. Bu leke çıkarıcı, hem elde hem çamaşır makinesinde güvenle kullanılabilir. Kosla; yağ, kalem, mürekkep, dondurma, nar, ketçap vb. birçok lekeyi çıkarmak üzere tasarlanmış bir üstün teknoloji ürünüdür. Yoğun bir leke parçalayıcıdır.

Araba Koltuğundan Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Yağ lekesi nasıl çıkar sorunsalı, günlük kullanımınızda çok yer kaplayan arabanızda da problem yaratabilir. Araba Koltuk Lekesi Nasıl Temizlenir bir bakalım, koltuğun kumaşının nasıl olduğu önemli görülmekle birlikte, genel anlamda tuz, karbonat ya da bebek pudrası kullanıldığı gibi, amonyak da etkilidir. Bunlar ilgili bölgeye serpilir. Ama, bilhassa ince kumaşlı koltukta su kullanılması önerilmemektedir.